Oura elismeri, hogy az alvásminőségi paramétereikben van egy kis hiba

Általában nagy izomban adják be. A mellékhatások nem gyakoriak, de lehetnek bőrpír, duzzanat, viszketés az injekció beadásának helyén és láz.

Az Rh immunglobulin adományozott emberi vérből készül. Ez azt jelenti, hogy a vértranszfúziós reakcióhoz hasonlóan reagálhatunk rá. Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát minden szokatlan tünetről.

Távolról is lehetséges egy vírus vagy betegség átvitele, bár ez nem valószínű. A gyártók a donorokat betegségekre szűrik, és a gyártási folyamat csökkenti a fertőző vírusok mennyiségét a gyógyszerben. Nem volt megnövekedett a vérrel terjedő betegségek aránya egy olyan vizsgálatban, amelyet olyan nők körében végeztek, akik Rh immunglobulint kaptak, és akik nem.

Mennyi ideig véd az Rh immunglobulin engem és a babámat?

Az Rh immunglobulin elleni védelem 12 hétig tart. Kezelőorvosa a terhesség 26–28. hetében injekciót fog javasolni, hogy megvédje Önt a terhesség végéig. A baba születése után újabb injekciót kap, ha a baba Rh-pozitív vére van. Injekciókra is szüksége lehet, ha olyan eljárásokat végez, amelyek vérzést okozhatnak Ön és babája között, például chorionboholy-mintavétel (CVS) a genetikai rendellenességek ellenőrzésére, vagy olyan eljárás, amellyel a farfekvésű babát fejjel lehajtott helyzetbe kell állítani a szüléshez.

Tippek leendő anyáknak

Ha Rh immunglobulin oltásra készül, és idegesnek érzi magát, nincs egyedül! Senki sem szeret oltást kapni, és a tanulmányok azt mutatják, hogy 4 felnőttből 1 erősen fél a tűtől. A sikerhez próbálja ki az alábbi tippeket:

 • Figyelemelterelés. Próbálja meg elterelni a gondolatait az injekcióról úgy, hogy a nővérrel vagy egy barátjával beszélget.
 • Mély lélegzés. A lélegzetvételek számolása segíthet ellazulni.
 • Lazíts. Tudatosan lazítsa el izmait. Az injekciók általában jobban fájnak, ha feszes izomba kerülnek.
 • Gondolj a babádra. Nagy motivációt jelent annak ismerete, hogy miért elengedhetetlen a gyógyszer beszerzése.
 • Tudd, mire számíthatsz. Ha tudja, mi fog történni, az segíthet megszüntetni az ismeretlentől való félelmet.
 • Kommunikálni. Tájékoztassa nővérét, ha figyelmeztetést szeretne kapni a piszkálás előtt, vagy nem szeretné tudni.

Ha Rh-negatív vére van, és érzékenyebbé válik az Rh-pozitív vérre, az súlyos egészségügyi problémákat okozhat a jövőbeli babáknak. Szerencsére létezik hatékony kezelés. Ismerje meg vércsoportját, és beszéljen orvosával arról, hogy szüksége van-e Rh immunglobulin oltásra.

Vannak, akik szívesen nyomon követik fitneszeredményeiket, míg mások az alvási szokásaik megismerése iránt érdeklődnek. És ahogy a technológia csúcsán haladunk, egyre népszerűbbek az olyan újítások, mint az Oura gyűrű. Négy éve használom az Oura gyűrűt alvási szokásaim nyomon követésére.

A legfontosabb elvitelek:

 • Az Oura gyűrű kulcsfontosságú metrikus adatokat ad az alvás időtartamáról, a pulzusszámról és a légzésszámról.
 • Segítségével megfigyelheti a testében bekövetkező apró változásokat, például az alkohol hatását a pulzusszámra.
 • Az Oura gyűrű jelezheti, ha van hőmérséklete.
 • Egyetlen egészségügyi nyomkövető sem ad életmódváltási javaslatokat az alvási szokások javítására.

Tehát ebben a cikkben vizsgáljuk meg, hogy elegendő-e egy viselkedéskövető az alvás javításához.

Mi az az Oura gyűrű?

Az Oura ring egy finn cég. Úgy gondolják, hogy az egyik legjobb egészségügyi nyomkövető. Az Oura ring dalai:

 • Az alvás időtartama. Aludni legalább 7-8 órát ajánlott. Ez lehetővé teszi, hogy elméje és teste feltöltődjön, és felébred és éber lesz, ha felkel. Az egészséges mennyiségű alvás emellett segít a szervezet egészségének megőrzésében és a betegségek megelőzésében. Röviden, elegendő alvás nélkül az agy és a test nem tud megfelelően működni.
 • Fizikai és érzelmi felépülés. A mély alvás a fizikai felépülést jelenti, míg a REM az érzelmi felépülést. Javasoljuk, hogy a teljes alvásidő legalább 50%-át együtt töltsék ebben a két szakaszban. Tehát ha 7 órát alszol, akkor összesen legalább 3,5 órát kell REM és mély alvásban töltened.
 • Alvási késleltetés. Azt mutatja, milyen gyorsan aludtál el. 10-12 perces késleltetés javasolt. Ha ennél kevesebb van, lehet, hogy túl fáradt, és általában több alvásra van szüksége.
 • Heath rate variabilitás (HRV). Ez a stressztűrő képesség és a mentális helyreállítás mutatója. A 80 feletti pontszám nagyon jó eredmény, és minden 50 alatti érték azt mutatja, hogy stresszes állapotban vagy, és nem gyógyultál olyan jól.
 • Légzésszám. Figyeli a légzését éjszaka, így ellenőrizheti, hogy az orrán vagy a száján keresztül lélegzik-e. Ennek átlagos aránya percenként 12-16 be- és kilégzés. Minél alacsonyabb a légzésszáma, annál jobb a vér oxigénszintje.
 • Pulzusszám éjszaka. Ez nagyon személyes, de a percenkénti 40-60 ütés egészen jó eredmény, és mutatja a felépülést és a szív nyugalmi állapotát.
 • https://alkotox-official.top/hu/ Napi alaptevékenység. Számolja a lépéseket, és nyomon tudja követni az alapvető edzésmutatókat.

Az Oura gyűrű előnyei

Kisebb változások észlelése

Az adatok reagálnak a szervezet viselkedésében bekövetkezett változásokra. Ha megfázik, vagy akár enyhe láza van, az Oura gyűrű értesíti Önt, amint felébred. A HRV pontos mérése lehetővé teszi, hogy lássa, még a legkisebb mennyiségű anyag, például az alkohol is, hogyan befolyásolja a pulzusszámot.

Értelmes beszámolók

Negyedéves jelentéseket kínálnak hasznos információkkal, például a heti alvásidő és a hétvégék közötti hasonlóságokkal. Azt is megmutathatja, hogy minél aktívabb a napod, annál hasznosabb lesz az alvásod. A negyedéves jelentés után a felhasználó láthatja fő tevékenységét (lépések, kilométerek), alvását (mély- és REM-alvás, teljes alvásidő) és felépülési (HR, HRV, testhőmérséklet, légzésszám) trendeket, amelyek az általános egészségi állapotot jelezhetik. .

HRV követés éjszaka

Az éjszakai HRV-követés megmutatja, mennyire vagy mentálisan felépült és ellazult. Az elmúlt néhány hónapban alaposan kísérleteztünk a HRV-vel, és a jelenlegi eredmények biztatóak.

A légzésszám monitorozása

Az átlagember percenkénti belégzési és kilégzési gyakorisága 12-16-szoros, míg az asztmásoknál 20+. Minél alacsonyabb az arány, annál valószínűbb, hogy az orrán keresztül lélegzik éjszaka. Az orrlégzés több oxigént biztosít. Az agyad kipihentebb, és reggel felfrissültnek érzed magad. Amikor esténként ajaktapaszokkal és légzőgyakorlatokkal kísérletezik, észreveheti, hogy a légzési ciklus csökken, így reggel kipihentebb lesz.

Pontos az Oura gyűrű?

Nincsenek olyan egészségügyi nyomkövetők, mint például az Oura gyűrű, a Fitbit vagy a Garmin, amelyek közvetlenül az agyhoz kapcsolódnak, hogy meghatározzák, mennyi REM- vagy mélyalvás van. Ezért a nyomkövető eszközzel gyűjtött adatok nem tekinthetők orvosi diagnózisnak.

Oura elismeri, hogy az alvásminőségi paramétereikben van egy kis hiba. Ennek ellenére azt is mondják, hogy mérik a HRV-t, és ennek segítségével algoritmust készítenek annak meghatározására, hogy Ön melyik alvási szakaszban van – amikor a HRV magas – mélyalvás; amikor a HRV csökken – REM –, így a hibájuk a többi állapotkövetőhöz képest valamivel kisebb.

Tehát annak ellenére, hogy az Oura gyűrű nem teljesen pontos, adatai értékes információkat adhatnak, amikor a felhasználónak változtatnia kell életmódján és általános egészségi állapotán.

Az Oura gyűrű javíthatja az alvás minőségét?

Az Oura gyűrű az egyik legjobb nyomkövető, és folyamatosan fejlődik. A legtöbb embert azonban túlterhelik az adatok, és nem tudják, hogyan értelmezzék azokat. Az egészségkövető fő célja az legyen, hogy segítse az embereket életminőségük javításában és egészségesebb szokások kialakításában. De a nyomkövető eszközök csak a nyers adatokat szolgáltatják, anélkül, hogy iránymutatást kaphatna arról, hogyan értse meg, vagy hogyan javítsa az életét ezek alapján. Ahhoz, hogy az alvás-egészségügyi nyomkövetők valóban optimalizálhassák az alvási szokásaikat, javaslatokat kell adniuk az életmódbeli változtatásokra, amelyek segíthetnek.

Az intelligens ágyak olyan technológiát tartalmaznak, amely a hagyományos ágyakon túlmutató funkciókat kínál. Ez a pihentető zenét játszó hangrendszertől az alvást követő érzékelőkig terjedhet. Mindent úgy terveztek, hogy a legjobb alvási élményt nyújtsa a felhasználónak. Fedezzük fel az intelligens ágyak előnyeit és hátrányait, valamint azt, hogy képesek-e kiváló éjszakai alvást nyújtani.

A legfontosabb elvitelek:

 • Az intelligens ágy olyan ágy, amely technológiát épít be a matracba vagy az ágykeretbe, hogy javítsa az alvás minőségét vagy jobb alvási élményt biztosítson.
 • Az intelligens ágy funkciói közé tartozik az alváskövető érzékelők, az állítható testhelyzet, az állítható szilárdság, a hőmérséklet-szabályozás, a hangrendszer és az alkalmazásokhoz való csatlakozás.
 • Az intelligens ágyak előnyei az alvásproblémák azonosítása, az egészségügyi problémák észlelése és az általánosan jobb alvási élmény biztosítása.
 • Az intelligens ágyak hátrányai a magas költségek, a bonyolult technológia és a követési megszállottság.
 • További tanulmányokra van szükség annak megállapításához, hogy az intelligens ágyak javíthatják-e az alvás minőségét.

Mik azok az intelligens ágyak?

Az intelligens ágy egy olyan ágytípus, amely technológiát integrál a matracba vagy az ágykeretbe, hogy javítsa az alvás minőségét vagy kellemesebb élményt nyújtson az ágyban.

A technológia típusa a gyártótól függően változhat. Egyes okoságyak alváskövető érzékelőkkel rendelkeznek, míg mások automatikusan beállítják a matrac keménységét vagy hőmérsékletét az éjszaka folyamán.

Az intelligens ágyak jellemzői

Míg az "intelligens ágy" kifejezés a funkciók és technológiák széles skálájára utalhat, van néhány közös jellemző, amelyek gyakran megtalálhatók az intelligens ágyakban. Példák:

Alváskövetés

Ez a fajta intelligens matrac beágyazott érzékelőkkel rendelkezik, amelyek biometrikus adatokat gyűjtenek, például pulzusszámot, légzésszámot és alvás közbeni mozgást.

Ezek az adatok felhasználhatók egy személyre szabott alvási jelentés létrehozására, amely különféle alvási mutatókat tartalmaz.

Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy betekintést nyerjenek alvási szokásaikba, azonosítsák a javítandó területeket, és módosítsák alvási szokásaikat a pihentetőbb éjszakai alvás érdekében.

Állítható testhelyzet

A helyzetszabályozással rendelkező intelligens ágy horkolás észlelésekor automatikusan megemeli az ágy fejét, ami segíthet a légutak megnyitásában és a probléma enyhítésében.

Ezek az ágyak testreszabott pozíciókat is kínálhatnak, ha a fejet és a lábakat különböző szögekbe állítják.

Contents

Categories:

Tags:

Comments are closed